Villatent
Glamping

Glamping

 
  • Glamping = glamorous camping
  • Villatenten in 5 Europese landen
  • Campings met minimaal 3 sterren

Glamping op een camping: het beste uit twee werelden combineren

Wil je aan glamping op een camping doen? Dan ben je bij Villatent ongetwijfeld aan het juiste adres. ‘Glamping’ is een chic woord, maar wat betekent het eigenlijk? Het woordje ‘glamping’ is een samenvoeging van ‘glamour camping’ (of glamorous camping). Beter bekend als: kamperen met alle toeters en bellen op een stijlvolle manier, met veel luxe en comfort. Kortom, het betere kamperen. Heel wat mensen genieten van een vakantie in de natuur. Maar dat eindeloze sleuren met spullen en koffers is er vaak te veel aan. Vakantie begint al bij het inpakken. Maar als je uren werk hebt, is de lol er gauw af. Kamperen betekende vroeger dat iedereen zijn eigen tent meesleurde, opzette en vervolgens ging vullen met alle mogelijke spullen, zoals kledij, slaapzakken en kookgerei. Die manier van kamperen heeft ondertussen plaatsgemaakt voor een andere manier van kamperen. Kamperen 2.0 zeg maar. Natuurliefhebbers kiezen steeds meer voor het comfort van een glampingtent. Dat is minder gedoe, minder werk en minder problemen. Integendeel. Glamping betekent meer rust, meer ontspanning en vooral meer genieten. Dat is uiteindelijk waar een camping om draait natuurlijk. Glamping is dus ideaal voor wie houdt van de buitenlucht én pure ontspanning.

 

Glamping: pure relaxatie

Een traditionele tent opzetten, betekent piketten in de grond timmeren, het zeil aanspannen en alle spullen inladen. Zodra je vakantie of weekendje voorbij is, moet je de hele reutemeteut natuurlijk nog afbreken en opruimen. Wat een klus! Je hele hebben en houden wordt als het ware verhuisd. En doordat je aan zoveel zaken tegelijkertijd moet denken, is het geen wonder dat je eens wat dingen vergeten bent: een kookpot, een borstel, spullen voor de afwas, een handdoek, een sponsje, … Noem maar op. En dan begint de stress al. Dat begrijpt het team van Villatent maar al te goed. Daarom zorgen we ervoor dat je geen zorgen meer hebt. Zodra je toekomt – na een lange en vermoeiende rit – staat de compleet ingerichte safaritent al te blinken. Met alles erop en eraan. Een comfortabel bed, enkele luxueuze en comfortabele meubeltjes en een cosy keuken. Als dat niet mooi is! Het enige wat je nog moet doen is je kleding en je tandenborstel klaarleggen, om vervolgens een frisse duik in het zwembad te nemen. Dàt is pas vakantie!

Glamping biedt alleen maar voordelen

Het allergrootste voordeel aan glamperen is uiteraard dat je quasi geen werk meer hebt zodra je op je bestemming aankomt. Maar daarnaast verrast Villatent je ongetwijfeld nog met een paar andere voordelen. Zo kan je de lekkerste satés of worsten bakken op onze barbecue. Of lekker bengelen in de hangmat, met een cocktail in je hand. Mag het allemaal nog ietsje chiquer? Kies dan voor een safaritent met eigen sanitair. Zo hoef je je tent zelfs niet meer te verlaten om een sanitaire stop te doen.

Heb je enkele zware maanden achter de rug? Hoge werkdruk gehad? Of lastige deadlines? Dan ben je toe aan vakantie. En dan wil je in de eerste plaats rusten. Maar soms vragen de voorbereidingen zoveel tijd en to-dolijstjes dat de rust en ontspanning ver te zoeken zijn. Zo hoort een vakantie natuurlijk niet te zijn. Dankzij Villatent kan je de dagelijkse sleur meteen vergeten en écht genieten. Wat eten we vanavond? Waar wil jij je gasten graag mee verwennen om de vakantie goed te laten beginnen? 

 

Glampings in Duitsland

Ons mooie buurland Duitsland heeft alles te bieden voor een perfecte vakantie. Prachtige natuur, bruisende steden, cultuur, Duitsland heeft het allemaal. In Duitsland hebben wij op camping Borken am See drie Cottage tenten staan. Deze vier-sterren camping bevingdt zich naast een meer. Je hoeft dus niet ver te gaan voor een frisse duik in het water. Ook hoef je voor deze heerlijke camping niet lang te rijden, want Camping Borken am See ligt nét over de Duitse grens. 

 

Boek jouw glampingverlof bij Villatent

Kijk je al uit naar een kaas-en wijnavond met knapperige baguettes in de Franse Alpen? Of liever een spaghetti all’arrabbiata met een berg parmezaan erop in La Bella Italia? Aan jou de keuze. Want overal in Europa vind je wel een villatent van ons. Maar eigenlijk hoef je zelfs niet eens ver te reizen om te kunnen genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van glamping in Nederland? Waar wacht je nog op? Boek vandaag nog zo’n gezellige safaritent en laad je batterijen op. Hulp of advies nodig? Aarzel niet om ons te contacteren.

Luxury meets comfort. Glamping? Da’s pas glam!

 
Boek jouw glamping vakantie