Villatent

Wat moet je zeker meenemen op glampingvakantie?

Glamperen: wat moet je allemaal meenemen?

Ga je binnenkort glamperen? In een villatent? Dan wil je ongetwijfeld een handige checklist van alle spullen die je mee moet nemen. Dat bespaart je heel wat kostbare tijd. Bovendien wil je je koffer niet volproppen met allerlei dingen die je – achteraf gezien – niet nodig hebt. Er moet immers ook nog genoeg zomerkledij en kinderspeelgoed in. Bij Villatent helpen we je graag een flink eind op weg.

Glampingvakantie: alleen maar voordelen

Glamperen heeft heel wat voordelen. Maar het grootste voordeel is toch wel dat je tent al volledig is ingericht, zodra je toekomt na je vermoeiende reis. Je kan het zo gek niet bedenken of het ligt in de tent. Van rasp tot braadpan. Je vindt het allemaal bij Villatent! Wil je weten wat er precies allemaal aanwezig is? Check dan zeker onze inventarislijst op de pagina’s Villatent Luxe, Villatent Luxe met sanitair en Villatent Luxe met sanitair XL.

Zodra je toekomt, zie je een klein welkomstpakketje. Daarin zit een wc-rol, een zakje afwasmiddel voor één dag, een borstel om af te wassen, een vodje en een vuilniszak. Daarnaast vind je een doosje lucifers en een schuurspons. Kortom, allemaal nuttige voorwerpen die je bij een glampingvakantie al gemakkelijk eens vergeet. Uiteraard heb je ook nog heel wat andere spullen nodig. We sommen ze hieronder graag even voor je op.

Bedlinnen

Je zal snel merken dat de tenten voorzien zijn van comfortabele bedden. Donsdekens en kussens zijn ter plaatse al aanwezig. Toch is er standaard geen bedlinnen voorzien. Dit kan je er wel bij vragen: voor 15 euro per persoon. Houd er echter wel rekening mee dat je in sommige delen van Frankrijk en Italië lakens krijgt in plaats van dekbedovertrekken. Neem je zelf je dekbedovertrekken mee? Dan is beddengoed voor een eenpersoonsbed voldoende: een hoeslaken voor over je matras, een dekbedovertrek en een kussensloop. Het formaat van het bedlinnen is 140 x 200 cm. De kussens hebben het formaat 70 x 70 cm. Heb je toch nood aan extra beddengoed? Vraag dit dan zeker twee dagen voordat je vertrekt aan. Dat kan telefonisch via het nummer 0031 85 301 08 98. Of stuur een e-mail naar info@villatent.be.

Nespresso® capsules

Wat smaakt er nu beter dan een vers kopje koffie? Zeker na een lange autorit. Daarom voorzien we onze villatenten standaard van een Nespresso®-apparaat. Jammer genoeg vind je de capsules van Nespresso® niet overal in Frankrijk. En wellicht wil je ook niet alle supermarkten bezoeken, op zoek naar deze cupjes. Neem ze daarom al van thuis mee. In België vind je ze in elke supermarkt. Online bestellen kan ook via www.nespresso.com. Hou je meer van thee? Geen probleem. Je vindt ook een waterkoker in de tent.

Gezelschapsspelletjes en speelgoed

Bij een rustig avondje bij ondergaande zon kan het heel gezellig zijn om samen een gezelschapspel te spelen. Of een kaartje gooien, bij een heerlijk glaasje wijn en zakje chips. Daar is de veranda dé perfecte plek voor. Ook kinderen zullen zich niet gauw vervelen. Zo is er genoeg kinderanimatie voorzien. Toch ligt er geen speelgoed in de tent. Neem dus zeker de favoriete spullen van je kinderen mee. Denk maar aan een opblaasbal, kleurpotloden, stickerboekjes, enzovoort. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen zelfs al meegenieten van een spelletje Uno. Ben je toch nog het speelgoed van de kinderen vergeten mee te nemen? Dan kan je altijd nog wat kopen op de camping zelf.

Pakketje voor de baby

Als je een baby in huis hebt, weet je het wel: je hebt spullen in overvloed om mee te nemen! Toch wil je ook wat ruimte besparen in de auto. Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom kan je ook een babypakket bijboeken voor €3,50 per nacht. Dit pakket omvat een babybedje met matras en een kinderstoel van Ikea. Er is echter geen beddengoed voorzien. Want ieder kindje heeft zijn eigen voorkeuren als het op bedlinnen en kussens aankomt. Neem dit dus zeker zelf mee. Bijboeken kan op hetzelfde nummer: 0031 85 301 08 98. Mailen kan ook naar mailme@villatent.be.

Foto- en videocamera

Vakantie betekent foto’s. Én filmpjes. Dus mag een camera zeker niet ontbreken in je reiskoffer. Leg je mooiste herinneringen voor eeuwig vast. En deel jouw waanzinnige vakantiefoto gerust op Facebook. Zo kan het team van Villatent ook een beetje meegenieten. Heb je de hangmat uitgeprobeerd? Neem dan zeker een selfie en deel je foto. Of plaats een recensie of reactie bij je foto. Zo maak je ook nog eens kans op een hangmat van Villatent in je achtertuin.

Een goed humeur

Last but not least: vergeet je goed humeur niet in te pakken om er een topvakantie van te maken. Een autorit kan best vermoeiend zijn. Zeker als je te maken hebt gehad met pech onderweg of de navigatie niet helemaal naar behoren werkt. Houd de moed erin! En blijven lachen! Dat is zeker een gouden tip. Want remember … de vakantie start zodra je in de auto stapt.