Villatent

Wat is glamping?

Wat is glamping?

Bij glamping combineer je de charme van het kamperen met de luxe van een hotel. Of thuis. Noem het gerust een chiquere manier van kamperen. Of kamperen in stijl. Alles voelt een beetje meer ‘glam’ aan. Hierbij hoef je niet op je knieën te kruipen om iets in je tent te halen. En ook geen verre afstanden af te leggen om naar de douche of afwasbak te gaan. Want bij glamping wordt je safaritent volledig uitgerust met alle mogelijke benodigheden. Je hoeft enkel nog je zomerkledij en tandenborstel mee te nemen en te genieten.

Glamping: Wat is dat? En waarom is het zo leuk?

Bij de klassieke manier van kamperen denk je spontaan aan luchtmatrassen die het laten afweten en koken op een armtierig gasfornuis. Maar het kan ook anders! Met meer luxe en comfort. Zodat je het gevoel hebt dat je het zo goed hebt als thuis. Glamperen staat gelijk aan een zalig bed, een vers kopje koffie van Nespresso® en heerlijk barbecueën op het terras van de tent. Huur je een safaritent met eigen sanitair? Dan hoef je zelfs geen wc-rol of handdoek mee te nemen naar het sanitair gebouw. Glamorous camping noemen we dat.

Een nieuwe trend van kamperen

Glamping is hot. Steeds meer mensen gaan glamperen. Eigenlijk is het overgewaaid uit Zuid-Afrika. Begin vorige eeuw reisden enkele rijke ontdekkingsreizigers uit Amerika en Europa af naar Afrika om onderzoek te doen naar speciale diersoorten. Hierdoor waren ze maanden weg van huis. Toch wilden ze nog genoeg luxe hebben. Daarom sliepen ze in luxueuze safaritenten.

Glamping: wat neem je mee?

Eigenlijk heb je maar drie dingen nodig. Kledij. Je tandenborstel. En je goed humeur. Voor de rest zorgt Villatent wel: borden, bestek, glazen, kopjes en pannen. Wist je dat er zelfs een Nespresso®-apparaat in de tent staat? Kwestie van koffie van topniveau te kunnen serveren bij je ontbijt. Daarnaast krijg je een professionele barbecue en een hangmat. Kortom, alles om van je verblijf een onvergetelijke ervaring te maken. In deze blog lees je nog meer over wat je allemaal moet meenemen op glampingvakantie.

5 redenen om aan glamping te doen

1.    Gedaan met uren spullen verzamelen in de auto. Alles ligt al klaar, zodra je toekomt. Zo heb je ook geen stress meer als je enkele spullen vergeten bent.
2.    Dankzij de professionele Outdoorchef barbecue kan je je gezin, vrienden of familie verwennen met een superlekkere maaltijd. Bovendien kan je alles vers en fris bewaren, dankzij de koelkast met vriesvak.
3.    Ook de caravan kan je gemakkelijk thuislaten. Laat maar komen, die Route du Soleil! Want op die manier kom je een stuk sneller op je bestemming aan.
4.    Geen nare slaapervaringen meer. Bijvoorbeeld omdat de lucht uit je matras is gegaan. Op de grond slapen is voorgoed verleden tijd. Welkom comfortabel bed van 90 x 200 cm!
5.    Auto parkeren, koffer uitladen en that’s it! Het blijft natuurlijk wel altijd leuk om te zien hoeveel tijd de andere gasten nodig hebben om uit te laden en alles op zijn vaste plaats te zetten. Daar kan jij dan eens rustig naar kijken, terwijl je je kopje koffie drinkt.