Villatent

Vroegboeken of last minute?

Vroegboeken of last minute: waarvoor kies je het best?

Ben je iemand die ruim op voorhand vakanties boekt, zodat je geniet van kortingen door vroegboeken? Of is een last minute eerder jouw ding? Of je nu een vroegboeker bent of de adrenaline opzoekt om op last minutes te azen: we hebben voor elk een paar nuttige tips.

Een vakantie van 1 week of 3 weken

Of je al dan niet vroeg moet boeken is grotendeels afhankelijk van hoelang je op vakantie wilt gaan. Er is een verschil tussen één week vakantie en drie weken verlof. Als het maar 7 dagen is, hebben we meestal nog wel een camping beschikbaar. Maar als je langer wilt genieten van je vakantie is het wel een must dat je vroeg genoeg op voorhand boekt. Zo weet je zeker dat je je vakantie zult doorbrengen op je favoriete camping. Bovendien kan je ook meerdere campings combineren en toch zeker zijn van een plekje in de schaduw of de zon. Hulp nodig? Het enthousiate team van Villatent helpt je graag verder.

Populaire campings in 2019

Elk jaar merken we wel dat er een aantal campings zijn die boven de massa uitspringen. Dat wil zeggen: campings die echt populair waren bij de Vlaamse toeristen. Dat was in 2019 ook het geval. Zo was Camping Les Pêcheurs een echte voltreffer. Wellicht heeft de perfecte ligging aan de Côte d’Azur daar iets mee te maken. Ook Le Canigou in Zuid-Frankrijk deed het bijzonder goed in 2019. Deze camping richt zich volledig tot gezinnen met tieners. Daarnaast was Camping Village Cavallino (dichtbij het strand en het feeërieke Venetië) een topfavoriet, evenals De Vaubarlet met een unieke ligging in de groene vallei. In Italië kozen heel wat Vlamingen voor Camping Punta Navaccia aan het Trasimenomeer en Camping Casa Dei Prati op het prachtige eiland Elba.

 

Kinderen? Vroegboeken!

Ga je op vakantie met kinderen, dan ben je gebonden aan de drukke schoolvakanties. De geliefde bestemmingen voor gezinnen met kinderen, bijvoorbeeld Domaine du Logis, Les Bois du Bardelet, Ardèche Camping of La Garenne, zijn vaak al vroeg volgeboekt. Ga je op vakantie met kinderen en heb je specifieke wensen over het zwembad, het hebben van glijbanen of animatie? Dan is vroegboeken zeker aan te raden.

Bekijk onze campingtips met jonge kinderen
 

Schoolvakanties

Tijdens de schoolvakanties is het altijd drukker op de campings. Zeker tijdens het bouwverlof vertrekken de meesten naar het buitenland (vanaf 21 juli ongeveer). Tijdens deze periodes is een vroege boeking zeker geen overbodige luxe. Ben je niet gebonden aan het bouwverlof? Dan heb je uiteraard meer vrijheid om je vakantie te boeken en mag je gerust wat langer wachten.

Terwijl er in Nederland verschillen zijn in vakantieperiodes (Zuid-, Midden- en Noord-Nederland hebben allemaal andere vakantieperiodes) geldt in België hetzelfde: alle kinderen zijn twee maanden vrij in de maanden juli en augustus. Wil jij er in die zomermaanden ook graag even tussenuit? Dan moet je snel zijn!

Bespreek je wensen!

Ben je een vroege vogel? Dan geniet je van heel wat voordelen. Zo kan je een extra wenslijstje maken. Bijvoorbeeld je favoriete plek op de camping, een plaats met veel schaduw of een plekje vlakbij het zwembad. Geef je wensen gerust aan ons door. Ga je volgend jaar met vrienden of familie op vakantie? Dan kan je lekker naast elkaar kamperen in een safaritent, omdat je het vroeg genoeg hebt aangevraagd. Wat een luxe! Uiteraard kunnen we niet garanderen dat we alle wensen op je lijstje kunnen afchecken, maar als je er vroeg genoeg bij bent, is de kans een stuk groter.

Aftellen geblazen

Zodra je een vakantie hebt geboekt, kan het aftellen beginnen. Het amusement begint al van zodra je weet waar je binnen enkele maanden zult verblijven. Heeft België weer maar eens te kampen met de zoveelste regendag? Dan mijmer jij al weg bij de zomerse vakantiefoto’s. Bij vroegboeken heb je tijd genoeg om je vakantie grondig voor te bereiden. Zo weet je vroeg genoeg welke activiteiten en bezoekjes je zult doen. Bovendien kan je je werkgever en collega’s tijdig op de hoogte stellen, evenals vervoer regelen en documenten in orde maken. Vergeet ook geen oppas voor je dieren te zoeken (tenzij ze meegaan op vakantie) en iemand in te schakelen voor de verzorging van je plantjes.

Een betaling vooraf en lekker verder sparen

Boek je je villatent langer dan zes weken op voorhand? Dan betaal je bij ons een voorschot van 30%. De rest van het bedrag ontvangen we graag zes weken voordat je vertrekt. Op die manier heb je nog de kans om eventjes verder te sparen. Handig als je nog je vakantiegeld verwacht. Boek je binnen de zes weken voordat je vertrekt? Dan ontvangen we het bedrag graag in één keer. Als vroegboeker doe je er trouwens goed aan om een annulatieverzekering te voorzien. Je weet immers nooit wat de toekomst brengt. En zo ben je gedekt tegen eventuele ziekte of familiale omstandigheden.

Last minute aanbiedigen

Een aantal jaren geleden waren lastminutevakanties sowieso een pak goedkoper. Dat is tegenwoordig wel anders. Toch kan het gebeuren dat een vakantie een aantal weken voor je vertrek plotseling goedkoper wordt dan de prijs die vroege vogels hebben betaald. In dat geval heb je geen recht op een teruggave. Dat is nu eenmaal het risico van een vroege boeking. Misschien vind je het spannend om pas op het laatste moment te weten waar de reis naartoe gaat? Dan is een last minute absoluut iets voor jou.

Vroegboeken: vijf voordelen op een rijtje

Je reis vroeg genoeg boeken heeft heel wat voordelen, zoals:

•    Je bent zeker dat je een plekje hebt op je favoriete camping.
•    Het amusement begint al van zodra je jouw plekje hebt gereserveerd.
•    Heb je specifieke wensen? Dan kan je die alvast doorgeven.
•    Betaal een voorschot van 30% en de rest zes weken voor je vertrek.
•    Tot eind januari kan je profiteren van een vroegboekkorting van 10%.

Of je nu een vroegboeker bent of iemand die jaagt op last minutes: bij Villatent geven we je graag advies op maat. Heb je hulp nodig bij je zoektocht naar de ideale camping? Contacteer ons dan gerust op het nummer 0031 85 301 08 98 of mail naar mailme@villatent.be. Op werkdagen kan je ook altijd een chatbericht sturen. Je krijgt onmiddellijk antwoord!