Villatent

Vijf prachtige steden in Toscane

De vijf mooiste steden van Toscane

Toscane is ongetwijfeld één van de mooiste vakantiebestemmingen in Europa. Gelegen in het hartje van Italië betovert Toscane met haar prachtige landschappen en idyllische steden. Met gemiddelde temperaturen tussen de 20 en 25 graden is het er aangenaam vertoeven. Tijdens de zomer loopt het kwik gemakkelijk op tot boven de 30 graden. Maar wat kan je allemaal bezoeken? Welke zijn de vijf mooiste steden van Toscane? We verklappen het in deze blog.

1.    Elba

Heb je maar één enkele reden nodig om naar Toscane af te reizen? Dan is Elba er zeker één! Het is het grootste eiland van de Toscaanse archipel. Elba wordt omringd door een prachtige, heldere zee met een azuurblauw dat je haast nergens anders vindt. De oude villa’s van Napoleon Bonaparte en de 17e-eeuwse Chiesa Della Misericordia kerk laten je volledig opgaan in de plaatselijke cultuur. In de kerk kan je diverse bezittingen van Napoleon Bonaparte bezichtigen, zoals een kopie van de sarcofaag uit de Dôme Des Invalides in Parijs. Hou je van de natuur? Dan zal Elba je zeker bekoren. Je kan er prachtige wandelingen maken of het eiland ontdekken op de mountainbike. Ben je van plan om Elba te bezoeken? Boek dan zeker een villatent met of zonder sanitair op Camping Casa Dei Prati.

2.    Pisa

Wie Pisa zegt, denkt meteen aan de scheve toren van Piazza dei Miracoli (letterlijk: ‘plein der wonderen’). En dat je verwonderd zal zijn … zoveel is zeker. Maar Pisa is véél meer dan enkel deze fascinerende toren. Denk maar aan de Kathedraal Duomo of de doopkapel naast de kathedraal. Daarnaast is Pisa dé studentenstad van Toscane. De studenten brengen Pisa helemaal tot leven. En dat merk je aan de talrijke gezellige terrasjes, restaurants, cafés en prachtige pleinen. Wist je trouwens dat ook Galileo Galilei (natuurkundige, astronoom, wiskundige en filosoof) hier gestudeerd heeft? Je kan zijn huis zelfs bekijken in de buurt van het Piazza dei Cavalieri. Een dagje Pisa gepland? Vergeet je villatent dan niet te reserveren op Camping Il Poggetto of Camping Colleverde. Beide campings bevinden zich op ongeveer 120 kilometer van Pisa. Dat is ongeveer twee uurtjes rijden.

3.    Lucca

Lucca is niet alleen bekend om haar pelgrimstochten, maar het is ook een handelsstad van textiel. In deze eeuwenoude stad heb je tal van bezienswaardigheden. Zo is de kathedraal van Lucca, de Duomo di San Martino zeker een bezoekje waard. Vergeet ook het Piazza dell’Anfiteatro niet te bezoeken. Op dit plein werden er vroeger gewelddadige wedstrijden gehouden. Nu kennen we het plein vooral door de talrijke gezellige terrasjes. Maar vroeger zakten mensen naar het plein af om wedstrijden tussen gladiatoren en wilde dieren te bewonderen. Het oude centrum van deze stad is omringd door stadsmuren. Deze muren werden in de 15e eeuw gebouwd. Het grootste plein van Lucca? Dat is Piazza Napoleone. Hier zwaaide de zus van Napoleon, Elisa Bonaparte, lange tijd de plak.

4.    Florence

Florence is de hoofdstad van Toscane en de bakermat van de renaissance. Als je de renaissance beter wilt leren kennen, moet je Florence absoluut bezoeken. De vele gebouwen en kunstwerken uit de tijd geven meteen een concreet beeld. Wist je trouwens dat er heel wat beroemdheden hier geboren zijn? Denk maar aan Leonardo Da Vinci, Michelangelo en Galileo Galilei. In Florence kan je genieten van talrijke historische plekken, bruggen, paleizen en gebouwen. Daarnaast is het wereldberoemde museum Uffizi een absolute aanrader. Je kan er de vele kunstschatten gaan bewonderen. Ook de Kathedraal van Florence is een echte must-see. Prachtig vanbinnen en vanbuiten. Al moet je er wel de 414 traptreden voor over hebben. Maar, zodra je boven bent, is het uitzicht adembenemend en de klim meer dan waard. Op slechts een half uurtje rijden van Florence kan je al een villatent boeken op Camping Il Poggetto. Doen!

5.    Siena

De middeleeuwse stad Siena is gebouwd op een heuvel. Het Piazza del Campo plein is alom bekend. Niet te verwonderen, want het plein is enorm indrukwekkend. Zeker het stadhuis maakt een imposante indruk. Maar ook het museum Palazzo Pubblico en de 102 meter hoge toren Torre del Mangia krijgen veel bewonderende blikken. Siena is ook wel bekend omwille van het tweejaarlijkse  Palio delle Contrade. Deze vindt plaats in juli en augustus. Dan wordt de hele binnenstad afgesloten en kunnen toeristen en de plaatselijke bevolking genieten van een paardenrace. Ook de kathedraal met de wereldberoemde beeldhouwwerken van Michelangelo en Nicola Pisano is een meerwaarde voor deze stad. Op een steenworp van Siena vind je onze villatenten op Camping Colleverde. Ideaal om uit te rusten na een vermoeiende dag vol visites. Je kan je auto gerust op de camping laten en met de bus naar Siena gaan. Als dat niet makkelijk is.

 

Campings in Toscane(4)

Vanaf
€ 319
7 nachten
2 personen

Camping Colleverde | Villatent Wood | 5 pers.

Italië, Le Scotte, Siena
52JaJaJa
Vanaf
€ 382
7 nachten
2 personen

Il Poggetto | Villatent Wood | 5 pers.

Italië, Florence, Troghi
52JaJaJa
Vanaf
€ 389
7 nachten
2 personen

Casa dei Prati | Villatent Wood | 5 pers.

Italië, Livorno, Capoliveri
52JaJaJa
Vanaf
€ 808
€ 601
7 nachten
2 personen

Casa dei Prati | Villatent Nomad | 6 pers.

Italië, Livorno, Capoliveri
62JaJaJa