Villatent

Top-5 uitstapjes in Bretagne

 

Vakantie in Bretagne: Top 5 van de leukste uitstapjes in Bretagne

Helemaal in het westen van Frankrijk vind je het betoverende Bretagne, één van de meest populaire trekpleisters in Europa. Niet te verwonderen, want je vindt er genoeg bezienswaardigheden. Laat je meeslepen door de boeiende geschiedenis van de talrijke steden. Of geniet van een dagje strand. Aan de kust kom je helemaal tot rust dankzij de prachtige rotsen en pittoreske dorpjes. Bretagne is een must-see: zowel voor strandliggers als cultuurliefhebbers. Wat een vakantie in Bretagne nog leuker maakt, is logeren in één van onze villatenten. Dat kan bijvoorbeeld op Camping Domaine du Logis of Camping Château de Galinée. Wil je weten welke leuke uitstapjes je in Bretagne kan doen? Dan sommen we met alle plezier onze top 5 op.

Onze campings in Bretagne(2)

Vanaf
€ 578
€ 434
7 nachten
2 personen

Domaine du Logis | Villatent Wood | 5 pers.

Frankrijk, Bretagne,  La Chapelle-aux-Filtzméen
52JaJaJa
Vanaf
€ 724
€ 542
7 nachten
2 personen

Domaine du Logis | Villatent Nomad | 6 pers.

Frankrijk, Bretagne,  La Chapelle-aux-Filtzméen
62JaJaJa

1.    Mont Saint-Michel

Één van de beroemdste bouwwerken en bezienswaardigheden is allicht de Mont Saint-Michel. Een prachtig kasteel, omgeven door water dat een magische indruk geeft. Zeker als het buiten donker wordt en je de ontelbare lichtjes ziet. Zodra je in de omgeving rijdt, zie je de abdij al van ver. Het fenomenale bouwwerk is een mix van mysterie en romantiek. Zo denken de toeristen er ook over. Want Mont Saint-Michel krijgt vier miljoen bezoekers per jaar. Leuk weetje: vroeger kon je het gebouw alleen bezoeken als het eb was. Maar ondertussen zorgt een grote voetgangersbrug ervoor dat je het schiereiland het hele jaar door kunt bezoeken. Mont Saint-Michel is opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco. En terecht. Absoluut een bezoekje waard.

2.    Brocéliande

Wie de legende kent van koning Arthur en het zwaard in de steen weet dat deze legende zijn herkomst vindt in het prachtige bos van Brocéliande. Een echt sprookjesbos. Want met een oppervlakte van maar liefst 9.000 hectare kan je er eindeloze mooie wandelingen maken. Het bos van Brocéliande wordt ook wel ‘Forêt de Paimpont’ genoemd. De dorpjes en steden rondom het bos doen er alles aan om de legende zo levendig mogelijk te houden. Merlijn de Tovenaar, ridder Lancelot en fee Vivianne maken er een belangrijk deel van uit. Bezoek het bos zeker tijdens de lente of de herfst. Dan is de sfeer net iets magischer. Ten slotte vind je in het bos ook nog de Tombeau de Merlin, een overblijfsel van een prehistorische grafkamer. Ook de Fontaine de Bareton zal je bekoren: het is een waterbron die je vooral in de legendes van Merlijn en Arthur terugvindt.

3.    Alligator Bay

Ben je op vakantie in Bretagne, samen met je kinderen? Dan zullen ze ongetwijfeld gek zijn op Alligator Bay in Beauvoir. De locatie ligt vlakbij Mont Saint-Michel. Het is een dierenpark met meer dan 800 reptielen. Een echt avontuur voor jong en minder jong! Krokodillen en alligators zitten samen in één overdekte hal die hun natuurlijke habitat zo goed mogelijk nabootst, zodat ze zich in de wilde natuur wanen. Buiten kan je meer dan 400 schildpadden bewonderen. Je kan er zelfs een paar aaien! Vind je leguanen, hagedissen, slangen, kameleons en veranen eveneens fascinerend? Stip dan zeker Alligator Bay in je agenda aan.

4.    Carnac

Carnac ligt op een echt zonnige plek. Geen wonder. Er zijn ruim 2.000 zonuren per jaar in Carnac. Je kan er de beroemde menhirs bezoeken. De naam verwijst naar grote stenen die door prehistorische volkeren werden gebruikt voor het bouwen van formaties. Laat je verbazen door de meest opmerkelijke concentraties van rechtopstaande stenen. Je vindt er maar liefst 3.000 met een lengte van ongeveer 1 kilometer. Zeker tijdens de ochtend- of avondzon ademen de formaties een mystieke sfeer uit. Je kent de menhirs wellicht ook uit de stripverhalen van Asterix en Obelix. Toch stammen ze uit 5.000 tot 3.000 jaar voor Christus. Dus een hele tijd voordat de Galliërs een belangrijke rol kwamen spelen.

Breng zeker ook een bezoekje aan het stadscentrum. De lokale bevolking ontmoet elkaar op de markt. Carnac oogt chic aan de binnen- én de buitenkant. De villa’s, pijnbomen en grote stranden zullen je ongetwijfeld doen wegdromen. Met haar vijf grote stranden is Carnac een heel populaire badplaats. De Grande Plage zal je zeker overtuigen van de klasse die Carnac uitstraalt. Laat je even meevoeren door de levensstijl van le beau monde.

5.    Stranden in Bretagne

Bij een vakantie in Bretagne denken de meeste toeristen aan bezoekjes aan steden of dorpen, actieve bezienswaardigheden en heerlijk eten. Maar Bretagne biedt ook prachtige stranden. Sterker nog. De stranden van Bretagne behoren tot de mooiste van Europa! Ze hoeven zeker niet onder te doen voor de stranden van de Côte d’Azur, Languedoc of Normandië. De roze granietrotsen langs de kust vormen één en al harmonie met de bouwwerken en zandstranden. Let zeker op de bijzondere vormen van de rotsen. Ze hebben de speciale vormen gekregen door de combinatie van wind en zeewater. Op puurfrankrijk.nl vind je foto’s van de mooiste stranden van Bretagne. Wedden dat je meteen je koffer pakt?