Villatent

Tien handige tips als je met je hond gaat glamperen

Glamping met je hond: De do’s en don’ts

Judith Lissenberg, hondenkenner en hondentrainer koos bewust voor een vakantie via Villatent in Frankrijk, samen met haar man. Hierbij koos ze niet zomaar voor glamperen, maar voor glamping met haar honden, Lappi en Pete. Kamperen met honden is niet altijd zo vanzelfsprekend. Daarom geeft ze graag enkele tips hoe je van je vakantie met je hond een topvakantie maakt. Op die manier wordt jouw viervoeter een echte Villatentvoeter.

1.    Zodra je op je vakantiebestemming aankomt, wil je uiteraard dat je viervoeter zich zo snel mogelijk thuis voelt. Neem daarom een speeltje van thuis mee. Kies liever geen speeltje om op te kauwen, want dat trekt vliegen aan. Kies een ander favoriet speeltje van je huisdier en leg het in de tent, zonder dat hij het merkt. Zodra het speeltje er ligt, laat je je hond binnen. Wedden dat hij aangenaam verrast zal zijn? “YES! Hier ligt iets dat ik maar al te goed ken, het zal toch nog een leuk verblijf worden!”

2.    Een villatent is gemaakt van mooi en robuust houtwerk. Hoewel hout warm en charmant materiaal is, kan het helaas ook splinteren. Probeer daarom je hond op tijd te beschermen tegen eventuele splinters. Let extra goed op als hij eten of een voorwerp van de grond wil rapen.

3.    Je hond kent ongetwijfeld heel wat basiscommando’s. Maar leer je hond ook om op de veranda van de tent te blijven. Spreek op voorhand een commando af. Bijvoorbeeld “Veranda!” of “Plank!” Zodra hij de opdracht begrepen heeft, beloon je hem uiteraard met iets lekkers. “Flinkkkkk, Pete!” “Goed zo, Lappi!” Kent je hond het commando “Blijf!” al? Dan kan je deze ook gebruiken om ervoor te zorgen dat je huisdier ter plaatse blijft.

4.    De vloer in de villatent is lekker luchtig bij warm weer. Zodra het ’s nachts goed afkoelt, kan zo’n vloer vrij koel aanvoelen voor je viervoeter. Zorg er daarom voor dat je een lekker warm outdoordeken hebt om op de vloer te leggen. Zo geniet je hond ook van een fijne nachtrust.

5.    Je hond op een stoel, zetel of bed van Villatent is not done. Maar sommige honden zijn sloebers en gaan er toch lekker liggen zodra jij ’s nachts slaapt en niets in de gaten hebt. Hoe kan je dat nu vermijden? Neem altijd een laken van thuis mee. Hiermee kan je de zetels en bedden afdekken en beschermen.

 

6.    Reizen is leuk, maar tegelijkertijd ook best vermoeiend. Zo kan een lange reis ook heel wat stress veroorzaken bij je huisdier. Een lange autorit, een nieuw verblijf, nieuwe mensen, … het vergt toch wel wat aanpassingsvermogen van je viervoeter. Hierdoor kan je hond meer haar verliezen dan normaal. Neem daarom de nodige verzorgingsproducten mee. Op die manier kan je zijn vacht altijd verzorgen. Een borstel of kam mag zeker niet ontbreken in je koffer! Bevochtig de vacht eerst met een frisse vachtspray. Op die manier gaan de haartjes niet rondvliegen zodra je begint te kammen. Probeer er bovendien op te letten dat de haren niet aan het tentzeil of klittenband blijven kleven.

7.    Tenten van villatent zijn voorzien van gordijnen die functioneren als ‘tussendeuren’. Zorg ervoor dat ze van de grond getild zijn. Rol ze een beetje op en leg er een grote, losse knoop in. Of flap ze omhoog. Leg ze bijvoorbeeld op één van de bedden. Zo blijven er geen stukjes vacht aan kleven.

8.    De koelkast van de tenten is ook voorzien van een vrij groot vriesvak. Toch is het vervoer van vers vlees tijdens een zwoele zomervakantie niet altijd zo’n goed idee. Kies daarom voor droog hondenvoer of vlees uit blik. Laat je hond enkele dagen op voorhand hieraan wennen, zodat hij niet gaat protesteren. Merk je dat je hond toch minder goed eet tijdens de vakantie? Dan kan een scheutje warm water over het vlees, smeerkaas of leverpastei al wonderen doen!

9.    Neem drie waterkommen mee voor je hond. Zo hoef je niet altijd dezelfde bak te verslepen. Als je drie kommen hebt, kan je er eentje in de tent plaatsen, eentje op een koele plek op het terras en eentje in de auto. Zorg ervoor dat je altijd flessenwater mee hebt in de wagen. Bij hete temperaturen zal je hond je dankbaar zijn!

10.    Moet je hond een sanitaire stop doen? Dan ruim je zijn uitwerpselen uiteraard meteen op. Neem hiervoor grote, plastic poepzakjes mee. Zodra je er eentje moet gebruiken, knoop je hem met twee knopen dicht in plaats van met één knoop. Dat is veiliger tegen de stank én de vliegen. Gebruikte poepzakjes verzamel je best in een aparte vuilnisbak, zodat je ze allemaal samen naar de container kan brengen. Plaats de vuilnisbak in de schaduw, ergens onder te tent, zodat je er geen geurhinder van ondervindt. Vergeet de zakjes achteraf niet weg te gooien! Denk aan de volgende tentbewoners!

Met de komst van Lappi en Pete kreeg Villatent meteen twee bekende honden over de vloer: twee fameuze BH’s. Want je kan deze honden regelmatig tegenkomen tijdens trainingen, demo’s of zelfs als model. Zo hebben ze heel wat fans op Facebook en Instagram. Volg hun dolle avonturen gerust op de voet.