Villatent

Met de veerboot naar Elba

Met de veerboot naar het magische eiland Elba

Wil jij ook alle geheimen van het fantastische eiland, Elba, ontdekken? En ga je met de veerboot? Dan verblijf je misschien in één van onze gezellige villatenten op Camping Casa dei Prati. Als je van jouw vakantie een TOPvakantie wilt maken, is dit eiland beslist een goeie keuze. Waarom? Dat verklappen we hieronder.

Een overtocht naar Elba? Beslist de moeite waard!

Met een oppervlakte van 224 kilometer is Elba bijna het grootste eiland van Italië. Enkel Sicilië en Sardinië doen het beter qua hoeveelheid oppervlakte. In totaal wonen er 31.000 mensen op het eiland. Hiervan wonen ongeveer 12.000 mensen in de hoofdstad Portoferrario. Naast deze hoofdstad zijn vooral de steden Marciana Marina, Campo Nell’Elba, Capoliveri en Rio Marina populair. Wist je dat Elba zelfs over een klein vliegveld beschikt? Je vindt het in Marina di Campo, maar er vertrekken geen directe vluchten vanaf Brussel naar daar. Bovendien heeft een vlucht naar Marina di Campo een stevig prijskaartje.

Een veerdienst naar Elba

De veerboot naar Elba vertrekt vanaf een idyllisch kustplaatsje met een al even charmante naam: Piombino. Van daaruit vaar je met de veerdienst naar Portoferraio. Dat is de haven van Elba. Zo’n overtocht naar Elba met de wagen is niet goedkoop. Maar, als je je vakantie via Villatent hebt geboekt, kan je genieten van een aantrekkelijke korting van 20% op je ticket. Reserveren kan gemakkelijk en snel via deze link. Vergeet zeker de code prati2020 niet te vermelden.

Let wel: zodra je je ticket reserveert, liggen de datum en het tijdstip vast. Weet je niet precies wanneer je aankomt? Dan kan je ook ter plaatse een ticket kopen. Zorg ervoor dat je onmiddellijk je ticket voor de veerboot aankoopt, zodra je aankomt in Piombino, voordat je helemaal doorrijdt tot aan de haven. Toremar en Moby zijn twee aanbieders waarbij je terechtkan voor tickets van de veerboot. Hoeveel kost zo’n ticket? Dat is afhankelijk van het aantal personen waarmee je reist én de afmetingen van je auto.
 

Veerboot Elba

Wat te doen op Elba?

Het prachtige eiland Elba wordt ook wel eens ‘de vergeten parel’ genoemd. En terecht. Het is het grootste eiland van de Toscaanse archipel. Wie Elba bezoekt, ontdekt meteen de fantastische natuur, indrukwekkende bergen en formidabele kustlijn. Bovendien is er aan activiteiten geen gebrek. Op Elba kan je wandelen, fietsen en mountainbiken. Daarnaast kan je indruk maken met allerlei actieve watersporten. Je kan zelfs naar de top van de berg Monte Capanne met behulp van een kabelbaan. Zodra je boven bent, geniet je van een adembenemend uitzicht, zonder dat je zelf de klim hebt moeten doen. Ten slotte kan je ook de wondere wereld onder water bekijken. Laat je betoveren door de kleurrijke vissen, koralen en planten in het azuurblauwe water onder begeleiding van professionele duikers. Ontdek de magie van Elba al duikend of snorkelend. Kortom, er is genoeg te doen op Elba!

Camping Casa dei Prati

Glamping op het eiland Elba: Camping Casa dei Prati

Als je echt aan glamping wilt doen op het eiland Elba is Camping Casa dei Prati een echte aanrader. De camping ligt in de baai van Lacona, op ongeveer 10 minuten wandelafstand van het strand. De camping is voorzien van een tof buitenzwembad waar je ijverig kan meedoen met aquagym tijdens het hoogseizoen. Camping Casa dei Prati is een rustige, gezellige camping voor echte natuurliefhebbers. Zo kan je kiezen voor een luxueuze villatent met sanitair of een Villatent Luxe.