Villatent

Mama, het lijkt wel een kasteel!

Een vakantie in een safaritent? Het lijkt wel een kasteel!

“Mama, het lijkt wel een kasteel!”. Dat was de spontane reactie van onze 4-jarige dochter toen we aan onze villatent kwamen op Camping Le Coin Tranquille. En dat is misschien nog de beste omschrijving die we aan onze vakantie kunnen geven. Want we voelden ons meteen koning en koningin te rijk tijdens ons verblijf.

Snel nog op vakantie met de tent dankzij een gelukkig toeval

Hoe zijn we op deze camping beland? Vorig jaar organiseerde Villatent een Tag & Winactie via Facebook. Er was meteen ook een winnaar en die bleek Anne Huisman te zijn. Op zich niets spectaculairs, totdat we te weten kwamen dat er meer dan één Anne Huisman aan de wedstrijd had deelgenomen. Raar maar waar. Gelukkig was Villatent zo vrij om ons eveneens te verwennen met een gratis week in één van hun luxetenten. Zo konden ook wij ondervinden dat een vakantie in een safaritent écht genieten is. Aangezien we nog voor het hoogseizoen op vakantie konden, hebben we twee weken geboekt in een Villatent Luxe met sanitair op Le Coin Tranquille in de Isère. De naam verklapt het al: een rustig hoekje te midden van de Franse Alpen. Zalig!

Kamperen in een safaritent met alles erop en eraan!

De afgelopen jaren hebben we er meermaals voor gekozen om onze vakantie door te brengen in een safaritent, maar zo’n luxueuze tent van Villatent is toch nét iets anders. De accommodatie overtrof al onze verwachtingen. Alles is netjes, ruim en prima ingericht. Het was ook dit jaar dat we voor de eerste keer ondervonden dat we écht wel teveel spullen hadden meegenomen. De tent had genoeg materiaal. Naast ons waren er nog toeristen. Hierdoor konden onze dochters meteen contacten leggen. Dankzij het zonnezeil konden we ons ook genoeg beschermen tegen de zon en afkoeling opzoeken in de schaduw. Bovendien gaf zo’n afdekzeil onze safaritent wat meer privacy.

Waarom Le Coin Tranquille?

Het is een prachtige camping omgeven door groen en bloemen. Echt iets voor natuurliefhebbers. Le Coin Tranquille is een echt familiebedrijf waar je dagelijks dezelfde gezichten herkent. Ook al hadden we een villatent met sanitair, we maakten toch af en toe gebruik van het sanitair op de camping. Persoonlijk vind ik proper sanitair echt een must op vakantie. En het sanitair van deze camping werd echt goed onderhouden. Wat ook handig was: aan de receptie werd er, naast Frans, ook Engels gesproken. Dit jaar hebben ze ook een nieuw zwembad met een verplaatsbaar afdak. Zodra het weer wat minder is, overdekken ze het zwembad. Maar het dak kan altijd openschuiven zodra het droog en warm is. Tijdens onze vakantie was het dak iedere dag open. Daarnaast werd het oudere, diepere zwembad vernieuwd als wij er waren. Ondertussen is dat zwembad al geopend.

 

Kamperen in luxe

Kamperen via Villatent is kamperen in alle luxe. Bovendien was er van alles te doen in de omgeving. Zo zijn we naar het roofdierenpark geweest in het nabij liggende dorp. Daarnaast bezochten we Grenoble en Chambéry, evenals allerlei andere kleinere plaatsen. Als we boodschappen wilden doen, was er altijd wel een supermarkt in de buurt.

Kortom, we hebben echt ten volle kunnen genieten van onze vakantie. Beslist een aanrader.

Villatent, bedankt voor de heerlijke week!
Anne Huisman