Villatent

Glamping met kinderen

Glamping met kinderen: hoe pak je het aan?

Kamperen met kinderen is leuk. Glamping met kinderen is zelfs nog leuker. Ze rennen vrolijk rond. Lachen. Rollen. Spelen en ravotten. Wie kinderen heeft, weet het wel: ze zijn één brok energie tijdens de vakantie. Tijdens de zomermaanden zie je alleen maar stralende kinderen in zwembroek of bikini in het zwembad. Al zal er af en toe ook wel eens een traantje rollen, bij een valpartij bijvoorbeeld. Als je met je kinderen gaat glamperen, ben je uiteraard op zoek naar een kindvriendelijke camping.

Kindvriendelijke campings

Wat is er nu leuker dan jouw kinderen te zien genieten van de olijke activiteiten van het kinderanimatieteam? In een mum van tijd maken ze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, werken ze aan hun sociale vaardigheden en bouwen ze onvergetelijke herinneringen. Dat is toch hét ultieme vakantiegevoel? Geluk zit in een klein (tent)hoekje. Als je dan, na een lange en vermoeiende rit (“Mama, is het nog ver?”) eindelijk op je vakantiebestemming aankomt en je volledig ingerichte tent ziet, voel je de stress zo van je schouders vallen. Je hoeft geen tent meer op te zetten. Wat een luxe als je al uitgeput bent! Dàt is pas vakantie!

Wist je trouwens dat kamperen met kinderen heel wat voordelen heeft?

 

Vijf voordelen van kamperen met kinderen

Hoewel vakanties met kinderen best wat energie vragen, zien we alleen maar voordelen:

1.    Je kiest niet zomaar een camping uit. Dankzij Villatent kan je gemakkelijk en snel de campings opzoeken waar kinderen van harte welkom zijn. Zo zijn er niet alleen campings die bijzonder geschikt zijn voor peuters of kleuters, maar er zijn ook echte campings voor tieners. Elke camping heeft zijn eigen voordelen en faciliteiten.
2.    Zodra je toekomt, is je vakantie begonnen. Eigenlijk al van zodra je in de wagen stapt. Als je toekomt, wil je gewoon kunnen relaxen en genieten. En dat kan: met een tent die al volledig gebruiksklaar is gemaakt. Met alles erop en eraan.
3.    Doordat de meeste villatenten omringd zijn door andere tenten, kan je gemakkelijk contacten leggen met andere volwassenen en kinderen. Ongetwijfeld zijn er nog leuke Vlamingen op de camping aanwezig. Wie weet, maak je wel vrienden voor het leven!
4.    Kamperen zorgt ervoor dat kinderen eens niet de hele dag op de tablet of voor de televisie zitten, maar de hele dag buitenspelen. Zo kunnen ze samen rollebollen, lopen, zwemmen, fietsen, enzovoort. Heerlijk ravotten in de frisse buitenlucht, zodat ze ’s avonds als een blok in slaap vallen .
5.    Tijdens het hoogseizoen is er altijd een animatieteam dat speciaal getraind is om kinderen te entertainen. Zo organiseren ze dagelijks allerlei leuke activiteiten. Dit zowel voor jongere als iets oudere kinderen. Op die manier hebben mama en papa ook eens wat me-time.

 

Dichtstbijzijnde kindvriendelijke campings in Frankrijk(3)

Vanaf
€ 408
7 nachten
2 personen

Les Jardins de Privas | Villatent Wood | 5 pers.

Frankrijk, Ardèche, Privas
52JaJaJa
Vanaf
€ 426
7 nachten
2 personen

Lac d'Orient | Villatent Wood | 5 pers.

Frankrijk, Aube, Mesnil-Saint-Père
52JaJaJa
Vanaf
€ 642
€ 484
7 nachten
2 personen

Les Bois du Bardelet | Villatent Nomad | 6 pers.

Frankrijk, Loiret, Poilly-lez-Gien
62JaJaJa