Villatent

Glamping met je hond

Een glampingvakantie met je hond: altijd een goed idee

Een hond maakt deel uit van je gezin. Dat is duidelijk. Op vakantie met je gezin, betekent dus vaak ook dat de hond mee mag. Samen in de safaritent. Leuk. Glamping met de hond zullen de kinderen ongetwijfeld fantastisch vinden. Gelukkig bestaan er genoeg diervriendelijke campings waar je viervoeter van harte welkom is. Maar waaraan moet je allemaal denken als je met je hond gaat glamperen? Villatent geeft je enkele tips, zodat jij van een zorgeloze vakantie kunt genieten.

Hoeveel kost het als ik mijn hond meeneem op glampingvakantie?

Dat valt goed mee. Je mag rekenen op € 5 per nacht per hond. Maar je hond mee op vakantie blijft onbetaalbaar . Het is alleszins leuker dan dat je je viervoeter moet achterlaten in een hondenpension.

Wat moet ik allemaal meenemen als mijn hond mee gaat glamperen?

Onze tenten zijn in de eerste plaats uitgerust voor toeristen. Hoewel de teamleden van Villatent echte dierenvrienden zijn, voorzien we geen benodigdheden voor dieren. Het is dus wel een must dat je zelf alles voorziet. Denk hierbij aan een mandje, deken, leiband, speelgoed, voederbak, drinkbakken, hondenbrokken, poepzakjes, kam, sjaaltje, enzovoort.

Waar vind ik een diervriendelijke camping?

Op de meeste campings waar onze villatenten staan, is je viervoeter van harte welkom. Maar wil je echt zeker zijn? Neem dan zeker een kijkje via onderstaande link. Ben je van plan om een verblijf te boeken? Dan kan je meteen ook je hond erbij boeken.

 

Waar moet ik allemaal op letten wanneer mijn hond mee op reis gaat?

Tijdens een lange autorit wil je uiteraard dat je huisdier zo comfortabel mogelijk reist. Zorg daarom voor een aangename ligplek voor je hond. Houd zeker ook de temperatuur in de gaten. Het mag niet te heet worden voor je viervoeter. Zorg ervoor dat je hond voldoende water krijgt tijdens de rit. Maak je een tussenstop om te overnachten? Wees er dan zeker van dat ook je huisdier binnen mag. Informeer zeker naar de bijkomende kosten.

Welke documenten moet ik meenemen? En moet mijn hond zich laten inenten?

Dat is afhankelijk van het land waar je naartoe reist. Sommige landen hebben strengere eisen dan andere. Zo is er soms een behandeling tegen parasieten vereist. Of moet je hond een bloedtest ondergaan. Er zijn ook plaatsen die een muilkorf vragen. Op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren LICG kan je alle informatie terugvinden. Als je de grens over gaat, heb je een paspoort voor je dier nodig. Hierin moet vermeld staan of je huisdier minimum 21 dagen voor vertrek ingeënt is tegen rabiës of hondsdolheid.

Moet ik mijn hond laten chippen?

Voordat je de grens over kunt, moet je hond inderdaad gechipt zijn. Check zeker of je contactgegevens nog optimaal zijn in de database. Dat kan hier. Zo kunnen mensen je altijd bereiken als je hond plotseling is ontsnapt.

Welke regels gelden er op de camping?

Dat verschilt van camping tot camping. De ene camping is al wat strenger dan de andere als het aankomt op het uitlaten of aanlijnen van je hond. Daarom is het handig dat je op voorhand de regels van de camping even checkt op hun website. Meestal moet een hond op de camping aan de leiband blijven. Daarnaast moet je er ook op letten dat je viervoeter geen overlast veroorzaakt voor de andere gasten.

Probeer je hond een beetje voor te bereiden op je glampingvakantie. Zo zal hij omringd worden door spelende kinderen. Ook ’s nachts zullen er af en toe mensen rond je safaritent wandelen. Daar zal je hond even aan moeten wennen. Let er verder op dat je altijd de uitwerpselen van je viervoeter netjes opruimt, zodat andere gasten er geen hinder van ondervinden.

Dan rest ons niets anders dan jou een fantastische glampingvakantie met je hond te wensen. Veel plezier!