Villatent

Dordogne, het land van de 1001 kastelen

Vakantie in Dordogne: 1.001 kastelen om te bezoeken

Heb je een vakantie in Dordogne geboekt? Dan weet je dat je ontelbare kastelen zult tegenkomen. Dordogne heette in de middeleeuwen ‘Périgord’, genoemd naar de 1.500 kastelen, landhuizen en burchten uit divere tijdperken en evenveel bouwstijlen. Zodra je in de streek van Dordogne komt, waan je je opnieuw een middeleeuwse ridder. Nergens ter wereld vind je zoveel prehistorische grotten, grotschilderingen en graveringen als hier.

Glamperen in Dordogne

In Dordogne is er voor elk wat wils. Als je gaat glamperen in Dordogne, weet je dat je kunt rekenen op prachtige natuur, een indrukwekkende geschiedenis en een zalig klimaat. Dankzij de talrijke historische dorpjes, wijngaarden, kastelen, grotten en rivieren verveel je je geen seconde. Vakantie betekent natuurlijk ook gezellig tafelen. In Dordogne verwen je je smaakpapillen met truffels, walnoten en foie gras. Op zoek naar een leuke camping in Dordogne? Boek dan zeker een villatent in Lestaubière of Le Pech Charmant.

Top 5 van de leukste uitstapjes in Dordogne

Zie je door het bos de bomen niet meer? En wil je zeker weten dat je je vakantie vult met leuke uitstapjes? Dan geeft Villatent je graag enkele tips.

1.    Sarlat

Sarlat, de onbetwistbare parel van de Périgord Noir. Dit dorpje is beslist een bezoekje waard. Plan zeker een visite in je agenda. Deze plek wist te ontsnappen aan de industriële revolutie en kende daarom veel welvaart tijdens de vroege middeleeuwen. Niemand heeft er ooit een poging ondernomen om het dorpje te moderniseren. Gelukkig maar. Want nu kan je het, in al zijn pracht en praal, nog altijd bewonderen in zijn oorspronkelijke staat. Een echte must-see voor toeristen!

2.    Les Eyzies

Deze plek wordt ook wel ‘de hoofdstad van de prehistorie’ genoemd. Dat komt door de vele prehistorische grotten en opgravingen. Daarnaast kan je ook een bezoekje brengen aan het prehistorisch museum. Jaarlijks zakken miljoenen toeristen af naar deze plek. Wedden dat je er geen spijt van zult krijgen?

3.    Les Grottes du Roc de Cazelle

Wil je graag weten hoe onze voorouders leefden? Bezoek dan zeker dit prehistorische park. Het werd precies nagebouwd. Les Grottes du Roc de Cazelle moet je echt gezien hebben als je in Dordogne verblijft. Zeker jonge kinderen zullen enthousiast zijn. Het brengt de wildste kinderfantasieën naar boven.

4.    Kastelen

Dordogne fascineert door haar talrijke kastelen. Zo werd het kasteel van Beynac gebouwd op een 150 meter hoge rots. Laat je betoveren door het middeleeuwse Château de Castelnaud met de indrukwekkende oorlogswerktuigen. Of geniet van de magische sfeer van de prachtige tuinen rondom Château de Hautefort.

5.    Monpazier

De middeleeuwen komen weer helemaal tot leven tijdens één van de middeleeuwse feesten in het mooie Monpazier. Kinderen kunnen zich helemaal laten gaan. Verkleed als ridder of jonkvrouw wanen ze zich als echte middeleeuwse helden en heldinnen. Zeker tijdens de maanden juli en augustus valt er elke dag wel iets te beleven. Muziek, dans en vuurwerk maken van deze plek een plaats die je niet snel zal vergeten. Op de website van VVV kan je alle activiteiten op de voet volgen.

Onze Villatenten in de Dordogne(3)

Vanaf
€ 466
7 nachten
2 personen

Lestaubière | Villatent Wood | 6 pers.

Frankrijk, Dordogne, Douville
62JaJaJa
Vanaf
€ 627
€ 468
7 nachten
2 personen

Le Pech Charmant | Villatent Wood | 6 pers.

Frankrijk, Dordogne, Les Eyzies
62JaJaJa
Vanaf
€ 621
7 nachten
2 personen

Lestaubière | Villatent Nomad | 6 pers.

Frankrijk, Dordogne, Douville
62JaJaJa